Константин Папазов обвини хората в България за тоталното клюкарстване, което се случва у нас, както и за това, че всеки "разбира" от футбол, политика и от бизнес. „Това не е нормално, трябва да се променим”, допълни треньорът по баскетбол в тв предаването на Сашо Диков по Нова телевизия.

Цветан Василев трябваше да си стои тук, доста събития които се случиха показаха, че малко хора са предполагали, че може да стане много лошо в държавата, смята Папазов. Той бе категоричен, че най-малко в държавата трябва да се вярва на БНБ, чиито представители няколко дни преди затварянето я определиха като „успешно развиваща се”.

Бившият съквартирант във "ВИП брадър" съобщи, че има влог от 14 000 лева в КТБ и е убеден, че рано или късно ще си ги получи. „Голяма част от хонорара ми за участието във "ВИП брадър" бяха загубени”, потвърди баскетболният треньор, но допълни, че не съжалява за решението. Според него единственото добро за него и баскетболния отбор на „Левски” е КТБ да не бъде фалирана.

Той смята, че има голяма група от хора и от икономиката на България ще бъдат потърпевши при фалит на банката. Затова на делото срещу трезора трябва да се гледа държавнически. „Толкова ли е трудно Василев да се подписва в България, а не в Сърбия, пак да му се прибере паспортът, но да помага за оздравяването на банката”, попита той. Според него Иво Прокопиев, който често се изказва за КТБ, трябва първо да отговори на обществото за парите, които дължи на държавата. "Страхува се, че ще му лъсне г.зът и да се види, че думите му нямат никакво основание", допълни треньорът на баскетболния "Левски".

Според него всичко зависи от прокуратурата, която не приема, че има сериозна заплаха за живота му.

„Банкерът Василев се страхува и затова няма как при това положение да се върне у нас”, допълни Тити. „Липсата на правителство и парламент катализира процесите около КТБ, убеден съм в това”, каза още Папазов. Той бе категоричен, че има много хора с интерес банката да бъде фалирана, за да спечелят те от това. Според него, най-лошото е, че много банки ще бъдат повлечени от фалита на една.

TrafficNews.bg