"Съдебномедицинската експертиза ще даде отговорите на въпросите кога точно е починал и от какво точно. Резултатите се очакват днес или утре. Няма данни да има свързаност между случая с Ангел Христов от "Братя Галеви" и убийството на Красимир Каменов - Къро", заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според Тихомир Безлов относно бизнес отношения двамата са имали общи регистрации на фирми, но няма тесни връзки между тях.

Тихомир Безлов поясни, че Ангел Христов може да е влязъл в страната ни през зелена граница през Гърция или през Сърбия, Румъния или Македония.

"Реалистично е да бъде с подправени документи. Този случай и бягството на Пепи Еврото нямат влияние върху кандидатурата на България за Шенген, зависи от гласуването на Австрия. Версията за връщането на мутренските времена е доста пресилена", каза още Тихомир Безлов пред БНТ.

Според журналиста Кирил Борисов, Ангел Христов наистина е починал от инфаркт. Той беше скептичен по отношение на това да е докаран в страната вече умрял.  "Това, че държавата е изненадана е друг въпрос", каза криминалният журналист.  

"Публичният списък в Интерпол на издирвани българи е 48", съобщи още Борисов. 

По повод бившия следовател Петьо Петров, който също се издирва, каза, че хора с власт и пари могат да напуснат страната по много начини.

"Братя Галева са продължили да работят за държавата и след като са напуснали МВР.  Те могат да напуснат страната по много начини, без да си дават личните документи", коментира още Борисов. Той ги определи като хора с влияние в бизнеса и в ъндърграунда. 

 Ангел Христов не е влязъл с неговите документи - може да се бил с чужди или с променена външност, каза  Красимир Занев, бивш шеф на отдел "Издирване". И обясни, че на ГКПП има техника, която да сигнализира дали даден паспорт е фалшифициран, както и дали снимката съответства на името.

Тази сутрин аутопсията ще отговори на много въпроси - дали е естествена смъртта на Ангел Христов, кога е настъпила, каква е причината, допълни Занев.