Тялото на 14-годишното момче, което изчезна във водите на Дунав, е открито в Румъния. Бащата е разпознал трупа на сина си, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев, директор на РДГП - Русе, въпреки съмненията ни, че намереният от румънците удавник ще се окаже той. Съществуваха разминавания в описанието дадено ни от родителите и това получено от румънските гранични власти, поясни той. Оказа се, че семейството не е знаело, че момчето е имало татуировка. Не бяха ни казали, че има гривна, а всъщност бащата е познал сина си именно по нея - била с надпис BOSS, разказа още комисар Чорбаджиев, тъй като след дългия престой във водата е трудно да се случи по друг начин.

Извършена е аутопсия от румънците, както е по правилата, пише 24 часа. Причината за смъртта е асфикция при удавяне. Оттук нататък по процедура тялото се затваря в метален ковчег и е въпрос на организация, от страна на семейството на Мехмед Сали, кога ще бъде прибрано в България.

Припомняме, че Наряди на "Гранична полиция" няколко дни издирваха 14-годишното момче, удавило се в речните води на Дунав. Първоначално бе открит само чехъл. Момчето е било на гости в Силистра на свои роднини. Родом е от Тервел. Заедно с други деца са скачали от хеликоптерната площадка в Дунавския парк в реката - на място, където има обратно течение и водовъртежи. Силистренци казват, че там участъкът е най-опасен. Познат е под името "Анафора".

Къпането е забрането по цялото протежение на реката край града. Поставени са указателни табели през 150-200. Освен това през месец март всяка година кметът издава заповед, в която се казва, че хората не трябва да се къпят в Дунав. А мястото е заградено с ограда с шипове отгоре. Разчитаме и на табелите”, коментира заместник-кметът на Силистра Тихомир Борачев.