Температурите в Пловдив ще останат сравнително високи за сезона, като максималните стойности отново ще достигнат до 27-28 градуса. В сутрешните часове температурите ще бъдат между 13-15 градуса, но през целия ден се очаква слънчево време. Валежи над града не се очакват.

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в планинските райони ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад. Топло за края на септември с минимални температури между 10° и 15°, максимални - между 24° и 29°. В София минимална температура около 11°, максимална: 23°-24°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за септември.

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали краткотрайно. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 11°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще продължи да духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.