Температурите в Пловдив ще достигнат до 29-30 градуса в първия ден на октомври. Сутринта термометрите ще показват между 13 и 15 градуса. Вечерта не са изключени краткокрайни превалявания.

В сутрешните часове на отделни места в котловините и около водните басейни в страната видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°. Утре ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. След обяд и през нощта срещу неделя в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който по-късно вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури между 23° и 28°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.