Сривът в цената на розовите домати е катастрофален. Това твърдят зеленчукопроизводители на борсата край пловдивското село Първенец. Производителите твърдят, че нормалната цена е трябвало да бъде между 1,20 и 1,50 лева за килограм, но сега доматът се продава масово между 50 и 70 стотинки. На места цената му е 30 стотинки за килограм.
„Купуват търговците полския домат и хората дори не познават българския, защото полският се продава за български на пазара.”, разказа пред TrafficNews.bg Мария Андонова, която работи на борсата в Първенец.
Производителите твърдят, че заради руското ембарго и чуждия внос, търпят загуби, защото родната стока се продава на много ниска цена.
В общинските служби по земеделие започват прием на заявления за намерение за участие в схемата за компенсации на земеделски производители заради наложеното от Русия ембарго за внос на земеделски продукти. Българските производители посрещат със смесени чувства информацията. Елена Коларова е зеленчукопроизводител от пловдивското село Поповица вече 20 години. Тя е твърди, че търпи загуби от руското Ембарго, но няма да кандидатства за компенсации. Още гледни точки гледайте във видеото на TraficMedia.bg

TrafficNews.bg