Пловдив  ще стане домакин на гостуващи танцьори от  Европа, Азия и Америка. От 28 август  започва седмото издание на един от най-големите международни фестивали за съвременен танц и пърформънс – One Dance week. За първа година ще се проведе в Пловдив като част от подкрепата на града  за Европейска столица на културата 2019г. 17 спектакъла с  над 100 артисти от 3-те континента за всички възрастови групи ще забавляват любителите на изкуства.
Артисти като  Мартин Пенев, Джи Хий Лий, Танцова компания SIDRA BELL, Танцова компания DRAGON KUNGFU и хореографи като Джи Хий Лий, Живко Желязков, Красен Кръстев ще се погрижат за възрастната аудитория. Децата ще могат да се насладят на италианската танцова компания ТРО Японска градина, представяйки някои от най-красивите кътчета по света.
           Програмата на фестивала е структурирана в отделни модули, които имат за цел да обхванат всички аспекти на този вид изкуство – международна селекция от 7 спектакъла – три от тях от Южна Корея, български шоукейс – кратка концертна форма,в която групите ще се презентират пред професионална публика, детска програма с 2 спектакъла и много други.
          Танцова компания GILLES JOBIN с един от най-иновативните подходи в съвременното танцово пространство ще ни потопи в света на ядрената физика в една постановка включваща танцови техники и светлинна инсталация.
           Танцовата компания на Джеки Чан Dragon KUNG FU ще представи китайско бойно изкуство със съвременни танцови техники в постановката GATEWAY. Артистите са представители на най-престижните кунг фу трупи в Китай и  на манастира Шаолин.
          На 6 септември е закриването на фестивала с безплатен спектакъл на испанската компания  Delrevés, която танцува върху фасади на сгради. Те използват вертикална сцена за хореографията си и представят възможното преодоляване на гравитацията. Групата интерпретират всяка избрана творба, превръщайки я във височинна композиция, чрез нов и непознат досега жанр. Представлението ще бъде заключително за фестивала на пл.Стефан Стамболов на 6.09 от 22:00, когато вече ще бъде ясно кой е градът - Европейска столица на културата.
         
TrafficNews.bg