Осигурено е още едно техническо средство - сонар, което ще бъде включено утре в операцията по издирването на двамата рибари в Мандренското езеро (язовир Мандра). Техниката вече е монтирана на общинската лодка. Със сонара ще се обследва дъното, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Днешната операцията по издирването на мъжете приключи без резултат. В нея участват водолази, екипите на община Бургас, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, полицията, горски служители.

Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи,независимо от песимистичните прогнози, посочи Николов. Той призова собствениците на модерни лодки с подходящо сонарно оборудване да подпомогнат екипите, включени в издирването. Те могат да звънят на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас - 056  841560 или 056 907218.

В личната си фейсбук страница Николов написа: "В интернет попаднах на коментари, наричащи изчезналите рибари с какви ли не квалификации. Бих помолил тези, които не могат да помогнат, поне да бъдат по-разбиращи и щадящи чувствата на близките и усилията на екипите по издирване. Касае се за съдбата на хора и деликатността е най-малкото условие за човечност".

Двамата рибари влезли в язовира на 27 ноември около 23:00 ч. и оттогава са в неизвестност. Техни близки са подали сигнал за изчезването им.