Броени часове след като разказа пред TrafficNews.bg своите премеждия арменецът Давид Агопян беше освободен от приемния дом за бежанци в Бусманци. Той беше задържан там заради липса на документи и неустановена самоличност. 

Години наред Давид не може да учи или работи у нас, защото няма паспорт. Правил е многократни опити да получи арменски документ за самоличност, но е получил отказ. Причината е, че властите в Ереван настояват той да постъпи незабавно в армията на Армения или да заплати неустойка на стойност близо 13 хиляди лева.

Малко след като историята на Давид получи гласност жители на Несебър се организираха, за да съберат нужната сума, която да отърве 29-годишния арменец от казармата. Хората дори готвят благотворителен базар на 29, 30, 31 март, който трябва да набави нужните 6500 евро.

Пред TrafficNews.bg Давид каза, че не знае какво му предстои. Тепърва ще говори с миграционните служби за статута му в България и ще се погрижи проблемът с паспорта да бъде разрешен.

"За пореден път се убедих, че тук е моето място. Трогнат съм от съпричастността на всички, които се отзоваха по един или друг начин. Това доказа, че когато е необходимо, ние можем да бъдем сплотени в името на някаква кауза. Беше урок по състрадание, който никога няма да забравя! Благодарен съм и на дирекция "Миграция" към МВР за доброто отношение към мен през цялото време", каза Давид пред TrafficNews.bg.

Задържаният в Бусманци арменец с изповед пред TrafficNews.bg: Имам надежда!В Несебър организират благотворителна кампания за набиране на средства в помощ на Давид

Скандално! Арменец, живял цял живот у нас, в бежанския лагер в Бусманци!?Давид Акопян няма български паспорт и документ за гражданство, затова е задържан