Мобилен телефон на посетител попадна в клетката на мечка в зоопарка в Стара Загора. Любопитното животно захапало устройството, но благодарение на бързата реакция на гледачите мечето Тишо не е пострадалоло, а телефонът е изваден и върнат на мъжа.

Инцидентът се е случил в събота около 16 ч. Посетител отишъл при гледачите, за да моли за помощ.

„Каза, че телефонът му е бил взет от малките мечета и настояваше да му бъде върнат. В такава ситуация се реагира бързо, със спокойствие и много внимание. Животните имат чужд предмет, който никога не са виждали и докосвали. За тях е много интересно, затова трябва да бъдем много предпазливи. Телефонът се намираше из цялата клетка, всяко мече си беше взело част от него – някой – калъф, друг – капак, третият – самия телефон, и си го разнасяха из клетката“, разказа пред БТВ Катерина Господинова, гледач в зоопарка в Стара Загора.

След бързата реакция гледачите успели да извадят телефона. Те обаче останали притеснени за здравето на животните.

„Следим здравословното състояние на мечето. От калъфа бяха погълнати части, а след което бяха изкарани. Това е чуждо тяло и може да предизвиква сериозни увреждания на животните. Слава богу не се стигна до доста сериозен и неприятен инцидент, тъй като това крие риск и за посетителя“, коментира директорът на зоопарка Ивелина Илиева.

За пореден път човешкото любопитство води до неприятни последици. Отново в същия зоопарк пони отхапа пръста на жена. След това пък посетители хранеха от ръка тигри с пилешки бутчета и мечки със солети.

Служителите на зоологическите градини призовават хората да четат указателните табели и да спазват правилата.