"Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си". Това заяви пред БНР лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов. 
 
"Знаех го, но не предполагах, че е точно по този начин. Брутално. Безапелационно. Без никакъв срам", добави той и посочи, че най-голямата лъжа, която е видял е "Капитан Андреево". 
 
Лидерът на ИТН обеща, че ако партията му влезе в следващия парламент, ще направи всичко възможно той да е работещ такъв. Така той отговори и на въпроса дали би се коалирал с ГЕРБ, ако от това заявиси съставянето на правителство. Трифонов не изключи нито една възможна коалиция в следващия парламент
 
Според него ИТН има сериозен шанс да влезе в следващото Народно събрание. Най-вероятно самият Трифонов ще участва в тези избори лично като водач на листа. За нищо на света обаче не би станал министър.
 
Той добави, че партията може да е много полезна:
 
"Правя това, което смятам, че е правилно, до момента, в който разбера, че е безсмислено. Тогава спирам да го правя. Не смятам още, че е безсмислено и не смятам, че е редно да се отказвам в момента". 
 
Основната цел на ИТН в парламента ще бъде: 
 
"Най-важното е да бъдем гарант за това, което ще се случи на референдума. Това е нещо, което може да промени всичко. Сега ние ще бъдем гарант, ако влезем в следващия парламент, че това ще стане и ще се случат решенията, каквито и да са те".
 
"Александър Николов е професионалист, аз му се доверявам" - каза Слави Трифонов относно повдигнатите обвинения срещу длъжности лица, включително енергийния министър в правителството на Кирил Петков от квотата на ИТН. Според него тези обвинения ще отпаднат. Той смята, че този случай няма да се отрази на предизборната ситуация и това няма да има негативен ефект върху ИТН.
 
И НАТО, и ЕС са ни еднакво и безусловно важни, категоричен бе Слави Трифонов. Той посочи, че е "за" еврото и влизането ни в еврозоната:
 
"Трябва да има отговорност и хората трябва да се питат. Иначе какъв е смисълът на демокрацията? Да - много е сложно и трудно понякога. Но хората трябва да носят отговорност за решенията си. Като живеем в демократични времена, трябва да взимаме решения и да носим отговорност за тях. Бих участвал във всички референдуми".
 
По темата "Северна Македония" Слави Трифонов коментира: "Хората се убедиха, че т.нар. македонци действат, само когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво правят. Това е много тъжно".
 
Ако зависи от мен, ще направя всичко възможно да ги притина, каза е той и добави категорично, че трябва да се наложи отново вето за влизането им в ЕС