В първия ден на юни времето ще бъде слънчево с максимални температури до 26-27 градуса в Пловдив. Сутрешните стойности също ще се повишат, като се очакват между 17 и 20 градуса. Превалявания не се очакват.

Над останалата част от страната също ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - няма да се променя съществено.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури: 22°-24°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.