Времето днес ще продължи да се затопля и температурите ще бъдат по-топли от обичайните за края на януари. Ще бъде слънчево през целия ден и температурите ще достигнат до 10-11 градуса, но ни очаква силен вятър.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, в София минус 4°. Утре облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и източните райони и силен. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще е близко до средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха 6°-9°. Температура на морската вода 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.