Времето в Пловдив ще се задържи без особена промяна с температури между 8 и 21 градуса. Денят ще бъде слънчев, със слаб северен вятър. В сутрешните часове температурите ще бъдат между 8 и 10 градуса, а следобед ще достигнат до 20-21 градуса. Валежи над града не се очакват.

Сутринта на места в котловините и около водните басейни в страната ще се образува мъгла. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 6°. През деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от север. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 16°. Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е от 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.