Всеки стотици пловдивчани оставят без интернет и кабелна телевизия заради ремонта на „Коматевско шосе”, сигнализира читател на TrafficNews.bg. По думите му в последния месец през ден им спират комуникациите, а причината била, че от фирмата изпълнител на ремонта режели кабели по трасето.

Пловдивчанинът всеки ден виждал как техници, на почти всички кабелни оператори, възстановяват трасетата си по шосето. Служители на „Щрабаг” казали на мъжа, че няма как да уведомят всички кабеларки да си преместят кабелите, тъй „като имали срокове за спазване”.

Ето и цялата история на пловдивчанина:

Искам да се оплача от некадърността на изпълнителите на ул. Коматевско шосе, а именно фирма „Щрабаг”! От месец насам не е имало ден, в който да не останем без телевизия или интернет, или обикновено и двете. Понеже работата ми е свързана с чести преминавания по въпросното шосе, постоянно виждам екипи на компанията, на която сме абонати да възстановяват кабелите по булеварда.

Разговарял съм неведнъж с момчетата, които очевидно, всячески се опитват да възстановят услугите, но те казват че въпреки опитите им за разговори с „Щрабаг”, опират на камък. Не искам да правя реклама на един или друг оператор, там всеки който минава е виждал работници на всички оператори, които имат услуги в Коматево и всички казват едно и също, а именно че от „Щрабаг” изобщо не се съобразяват с изградената към момента инфраструктура. Оставяха ни без ток, без вода, а в последния месец и без кабелна телевизия и интернет!

Понеже нямах пълно доверие на думите на техниците, лично разговарях с един от багеристите на обекта, като го попитах дали те са виновни за липсата на услуги в квартала, като отговорът му беше покъртителен - "нас това какво ни интересува, да дойдат да си ги махнат, не можем да предупредим всички, ние имаме срокове да спазваме".

Сякаш те са света вода ненапита и всичко им е наред! Отново разговарях с техниците, с които почти станахме приятели, никой според тях дори не си е направил труда да опази съществуващите кабели, нито са били предупредени кога и какво трябва да направят, за да не бъдат засегнати услугите. Снощи в 20:30ч отново имаше два екипа на различни компании, опитващи се да възстановят сигнала за вечерта, но ни предупредиха, че утре вероятно отново ще останем временно без сигнал. Моля да направите проверка по случая, защото това е меко казано недопустимо! Не съм мислил че някога ще застана на страната на операторите, но имайки предвид "спазването" на сроковете и десетките други издънки на въпросната фирма изпълнител на ремонта, мисля че проблемът е при тях!”.

Тъй като от „Щрабаг” имат политика да не говорят за проектите си и да не отговарят на сигнали, няма как да отнесем случая и към тях.

От районната администрация на „Южен” заявиха, че нямат сигнали за срязани кабели. Ако кабелите били закачени по стълбовете, те били незаконни и подлежат на премахването. По закон всички кабели трябва да бъдат в трасетата под земята на 90 см дълбочина. Имало обаче случаи, при които кабели били заровени на 20-30 см и така те да не се отразени в кадастъра на обекта, а строителите нямало как да знаят, че на такава дълбочина има кабели.