СДВР започна проверка на няколко инцидента по време на конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк. Според данните до момента, през днешния днес са получени сигнали за множество действия, нарушаващи обществения ред. В района на София Тех Парк неизвестен мъж с медицинска маска и черна шапка с козирка е издърпал от ръцете на журналист мобилен телефон и го е изхвърлил. По същото време е възникнала физическа и вербална саморазправа със служител на Министерството на земеделието. Мъж, намиращ се в района, се е оплакал за проявена агресия срещу него.  

Предприети са  оперативно- издирвателни действия за установяване на всички участници в инцидентите. Работата, включително и проверка на други противоправни деяния, продължава под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура.

По-рано днес от ГЕРБ излязоха с позиция, че се разграничават от инцидентите и се касае за провокации.  Журналисти, присъствали на конференцията са заснели как млад мъж с маска взема от ръцете телефона на журналиста Полина паунова и го хвърля на земята. След това друг активист се разправя с нея , наричайки я "Боклук".  

"За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност", заяви от ГЕРБ. 

ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.