Протестиращите срещу зелените сертификати, събрали се пред сградата на Народното събрание, се опитват да пробият полицейския кордон и да нахлуят в Парламента. 

Припомняме, че към този час около 400 души са се включили в протеста, организиран от ПП "Възраждане" в деня, в който България отбеляза антирекорд по най-много новозаразени с коронавирус.  

"Съпротивата е задължителна, оставка и мафия", са само част от призивите на недоволните с мегафони, като посланията стават все по-агресивни в посока - нахлуване в Парламента. 

При опитите на демонстрантите да нахлуят в парламента се стигна до сериозни сблъсъци. Пострадали са редица полицаи. 

Полицията арестува млад мъж на протеста. Той е задържан с газов пистолет. Оръжието е иззето, а арестуваният е отведен в РУ. На мястото има и водно оръдие.

Междувременно най-големият полицейски синдикат излезе с призив към протестиращите - да не се стига до ескалация на напрежението. Вече обаче има мнозина пострадали полицаи. 

Демонстрациите преминават в изключително напрегната атмосфера и сблъсъци. Протестантите успяха да стигнат до парадния вход на Наротното събрание, където се опитаха да разбият вратите и прозорците, но неуспешно. Полицаите успяха да овладеят ситуацията с опити да разпръснат протестиращите.

Недоволните призоваха депутатите да излязат, за да разговарят, но не успешно. Това доведе до идея - да се преместят на задния вход на Парламента, откъдето вече излязоха част от народните представители. 

Очаквайте подробности!

Протест срещу зеления сертификат в София! Протестиращите блокираха движениетоВсички са без маски