Състезание с гумени патета и детски празник с награди финализират Седмицата на благотворителността 2014.

Детски празник с много награди ще се проведе на 04.10.2014 год. /събота/ от 10:00 до 12:00 часа на река Марица, бул. Марица - Юг, до Водната палата. С двучасовия хепънинг ще завърши Седмицата на благотворителността 2014, която се организира за втора поредна година от Община Пловдив и е подкрепена от десетки фирми, клубове и сдружения. Каузата е събиране на средства за реновиране на спирките на Детската железница „Знаме на мира“ и изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания. Кулминацията на празника ще бъде благотворителното състезание с гумени патета по река Марица. Подготвени са над 4000 патета, като цената на пате за гражданин е 5 лв., а за фирма - 100 лв. Патета могат да се купят на място преди началото на състезанието на 4 октомври.

Много забавления и награди за малки и големи са подготвили организаторите по време на двучасовия хепънинг. За малчуганите е надуваемият замък с аниматори, увеселителни игри с водещ, квилинг ателиета за всички желаещи. Царевични пръчици на и дъвки ще получат всички деца. Томбола с весели подаръци, сред които голямата награда – велосипед, много балони и играчки ще зарадват присъстващите.

При условие, че водата в река Марица не спадне до 04.10.2014 год., в съботния ден ще се състои томбола, в която ще участват всички закупили гумените патета и получили уникални идентификационни номера. Голямата награда тази година ще бъде смартфон, предоставен от Виваком. Ще има много козметични продукти, книги и награди.

TrafficNews.bg