„Баба Олга не е виновна за съдбата си, а синът ѝ." С тези думи се обърна към нас съсед на Олга Ангова и сина и, които бяха изгонени от квартирата си в „Изгрев”. Припомняме, че историята на възрастната жена трогна стотици в социалните мрежи. Оказа се обаче, че Олга не е бездомна, нито умишлено изхвърлена на улицата.

Ангова живее със сина си Димитър. Преди години жената е продала жилището си в "Тракия". Оттогава сменят апартамент след апартамент. Последният бил на "Преспа" 6. Те обаче с месеци не плащали сметките си, нито пък наема. Хазяинът им се принудил с предизвестие да ги помоли да напуснат жилището. В продължение на два месеца и половина Димитър и майка му отказвали да си тръгнат.

Стигнало се дори до сигнали в полицията.

 Изхвърлената пловдивчанка в Изгрев – от месеци не плащала наем, отказвала да напусне квартиратаИсторията на Олга не се оказа такава, каквато е представена във Фейсбук пространството

В същото време бабата на Димитър и Олга били приятелки и често си споделяли.

„Четох в медиите и в социалните мрежи какви ли не спекулации. Нещата не са така и много хора обвиняват баба Оля. Тя е мила и всеотдайна жена, станала жертва на алкохолната зависимост на сина й. Димитър я тормозеше още от години. Да, имало е скандали между тях и те бяха за пари. Парите обаче се изпиваха”, започна разказа си Димитър.

Действително майка и син са живеели преди години в Тракия. Апартамента бил голям и двамата решават да го продадат, да си вземат малко жилище, а с останалите пари да преживяват. Така и станало. Те купуват жилище на улица „Жеравна”. Парите свършват и пак решават да продават.

„Първоначално искаха много пари на апартамента. В крайна сметка от алчност и липса на средства за алкохол, Димитър принуди майка си да продадат на безценица дома си. Взеха парите и Митко почна да харчи. Обещаваше, че ще намери жилище, но вместо това по цял ден беше в заведенията. Така ден след ден парите свършиха, а той и майка му останаха близо 6 месеца във вече продадения апартамент”, допълва Димитър. Така се е стигнало и до принудителното отвеждане, за което TrafficNews още вчера ви разказа. 

Майка и син, с малкото пари, с които разполагат се нанасят в апартамента на Преспа 6. Там са под наем, Олга е пенсионерка, а Димитър безработен. Парите от апартамента – изпити. Няма средства за наема, за битовите нужди и в крайна сметка майка и син остават и без ток.

„Баба ми и Олга са приятелки. Споделяха си всичко – и добро и лошо. Жената се жалваше, че синът й я тормози, иска й пари постоянно, пие и прочие. Баба я съжали и й предложи да я настаним в наша къща, която се намира в Брестовица. Постройката е стара, не е модерна, но все пак има покрив над главата и е далеч от тормоза на сина й. Баба Олга обаче не пожела. По думите й било далеч от Пловдив, било стари и занемарено и най – важното – не можела да остави сина си”, допълни нашият читател.

Димитър добавя, че дори в новия апартамент, майка и син ще имат неприятности и екшънът пред Преспа 6 ще се повтори.