Възмутени пловдивчани се свързаха с редакцията на TrafficNews.bg във връзка с поставен билборд на кръстовището на бул. „Източен” и ул.”Мария Луиза”. Огромният билборд гласи,  че най-известният пророк Бени Хин ще гостува в България, предлагайки една вечер на "чудеса и изцерения”:
 „Слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи прочуват, мъртви биват възкресявани ". Появата на тази реклама отприщи вълна от възмутещения сред гражданите на Пловдив:
"Как е възможно да е забранена рекламата на цигари, а да се разреши на "изцелителя и псевдо - пророк” Бени Хин да проповядва публично еретични учения.”- коментира възмутено гражданинът  Димитър Илиев.
За коментар потърсихме район Централен, но от там обясниха, че  билбордовете  са частна собственост и освен ако не нарушават Наредбата за  разполагане на преместваемите обекти за търговски дейности не  могат да направят нищо по въпроса.
Недоволни от посещението на пастор Бени Хин са също и  „група вярващи от трите християнски конфесии”, които изпратиха Отворено писмо, с което изразяват безпокойството и тревогата си.  
Според интернет източници през последните 20 години Туфик Бени Хин се е превърнал в най-известният и популярен проповедник в света, събиращ на евангелизационните си изцерителни походи огромни тълпи, въпреки редицата фалшиви доктрини залегнали в неговото учение и големия брой лъжливи пророчества. Той се е обявил за "царско дете" и живее в лукс и разкош на гърба на манипулираните дарители, от които точи милиони долари всеки месец.Служението на Бени Хин не публикува финансовото си състояние и отчет на годишните си приходи. Бени Хин не членува в организацията Евангелски съвет за финансов отчет (Evangelical Council for Financial Accountability) създадена през 1979 г. и на запитванията на християнски организации отказва да дава информация за приходите и заплатата си.
На 16 март 1997 г. в телевизионното предаване Impact News Бени Хин отказва на живо да каже каква е годишната заплата, която получава от "служението" си, но по-късно изяснява, че тя е между половин и един милион долара.Парите идват при него от  дарители, много от които излъгани да "посеят" пари при него с надеждата, че ще им се върнат десетократно увеличени като при банка.

Елизабет Аромова