Адвокати, съдии и служители на Районен съд-Пловдив запретват ръкави, за да облагородят междублоковото пространство в близост от сградата на Съдебната палата под тепетата. На 21 ноември /петък/ от 13:30 ч. ще се състои доброволната инициатива за почистване и облагородяване на зелената площ, която се ползва за отдих и почивка от работещите в трите съдилища, адвокати и граждани на Пловдив.

Планирано е да бъдат подменени счупените и повредени пейки с нови, ще бъдат поставени нови кошчета за отпадъци, ще се почисти и обнови зелената площ с нови растения.

Инициативата е организирана от председателят на Районен съд Иван Калибацев, със съдействието на Кмета на Район „Централен“ г-н Георги Стаменов. Участие в инициативата ще вземат съдии и служители от Районен съд – Пловдив, Адвокатска колегия – Пловдив, за което активно участие има Председателят на адвокатския съвет г-н Георги Баев.

Инициативата има за цел да привлече повече доброволци, които да се включат в почистването и облагородяването на зелената площи, да се създаде уютно място за отдих на всички  в централната част на Пловдив, за да направим града и пространствата около нас по-чисти и приятни.