Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния Васил Тайрян. Той ще се изправи пред магистратите, след като изпразни цял пълнител в своя сънародник Тигран Бегиян.

На 30 септември 39-годишният мъж бе приет в болница с 6 огнестрелни рани.  Тигран е прострелян в коленете и в китките. Веднага след това в Пловдив е проведена светкавична полицейска акция за издирване на извършителя.

Екшънът се разиграва няколко часа по-рано в землището на Садово. Тигран отива с охрана на срещата с Васил Тайрян. Гардовете обаче изобщо не предполагали, че ще станат герои в уестърн, и тръгнали с него. 

На мястото на срещата Васил излязъл от автомобила, предупредил ги да не се месят, за да не пострадат, и извадил пистолет. Произвел няколко бързи изстрела, целейки се в различни точки от тялото на Тигран. 

Раненият бил приет в болница, но изобщо не се обадил в полицията. Лекарите обаче подали сигнал и Криминална полиция започнала разследване. Тигран първоначално дал  мъгляви обяснения за раните си, но впоследствие разказал кой и къде го е прострелял. Според традицията в общостта проблемите се решават вътре в нея и по мъзможност не се замесват държавни институции като полиция и прокуратура. 

Васил Тайрян е гражданин на Армения, но от години живее със статут на постоянно пребиваващ в България. Има два магазина "За 1 лев" в центъра на града.