Провокатори са довели до ескалацията на напрежението по време на протестите в центъра на София. Това категорично заяви социалният министър Деница Сачева в сутрешния блок на БТВ.

„Ние не отричаме това, че има недоволни и хора, които не харесват правителството и т.н., но нека да не си затваряме очите за това, че има и до голяма степен провокатори и хора, които искат да има напрежение“, зави Сачева.

Тя коментира и събирането на симпатизанти на ГЕРБ по време на протеста в петък.

„Презумпцията, че никой не харесва правителството е грешна. Симпатизанти и членове на партията искаха да изразят своята подкрепа, ние много се колебаехме дали това да се случи, но в крайна сметка взехме политическо решение това да се случи, тъй като желанието на симпатизантите надделя“, каза тя.

Тя категорично заяви, че ескалацията на напрежението по време на протестите не е по вина на управляващата партия. Според нея по време на протестите е имало провокатори. Ето и какво отговори тя на въпрос кой може да стои зад тях:

„Това може да бъдат много хора, включително и такива, които в момента се крият от правосъдието“.

Сачева бе категорична, че подаването на оставка на правителството не стои на дневен ред.

„Не е на дневен ред оставката на правителството. На дневен ред е пандемията, финансовата стабилност на страната и това как да изкараме зимата. Нека да си представим в какъв хаос искаме да вкараме държавата, само защото някой е решил, че предсрочните избори само няколко месеца преди редовните са панацея Нашият фокус в момента е работата, защото смятам, че това, което правим е да намалим хаоса“, заяви Сачева.

Според нея с думите си „Мутри вън, да си върнем България“, президентът Румен Радев оронва престижа на президентската институция.