Наглостта на някои пловдивчани минава всякаква граница. Особено за ромите, за които явно правилата не важат, предупрежденията също. Преди месец TrafficNews.bg показа бетонна плоча, излята на метри от КАТ – Пловдив, под носа на униформените и то на общинска земя. Пред една от къщите срещу входа на Руския пазар, група роми се готвеха да строят, изграждайки кофраж и бъркайки цимент.

Още тогава сигнализирахме на районния кмет – Ральо Ралев, който се нагърби със задачата на нарушителите да бъде съставен констативен протокол, а незаконната плоча премахната.

Явно обаче законът и предупреждението от страна на администрацията на районна са като глас в пустиня, или просто такова не е имало, тъй като към днешна дата плочата е на мястото си. Нещо повече – над нея вече е поставена метална конструкция. Според читатели на TrafficNews.bg, които ни изпратиха сигнала, ромите се готвят да изграждат метален павилион.

Въпросният терен е общински, а разрешение за строеж не е издавано. За втори път наш репортер отнася проблема до кмета на „Северен”. Той отново обеща, ще бъдат направени проверки на място и ще се пристъпи към крайна мярка – премахване. Дали бъдещият павилион ще бъде доизграден или премахнат, предстои да разберем?