В навечерието на своя 25 годишен юбилей една от най-успешните родни компании на международния пазар - „Рефан България" ООД, получи номинация за бизнес-статуетките VIP Business Awards 2016. Днес фирмата се гордее с над 400 бутика в 28 държави на 5 континента, благодарение на иновативните и гъвкави бизнес форми, които предлага. Само за няколко години REFAN се превърна във водеща световна марка, разпознаваема с високото си качество, богата продуктова гама и неповторимата екзотичност на козметичните формули, вдъхновени от българската природа. 

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Весилин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във водещите новини на българските медии. Определен е като явление в бизнеса. 

Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост". 

"Евро Геймс Технолоджи" (EGT), ВСК „Кентавър”, „Свилоза" АД и „Енергоремонт холдинг"АД са останалите номинирани за българските бизенс Оскари. Церемонията  е на 24 март от 20 ч. в хотел Хилтън в столицата. 

IT секторът ще подкрепи инициативата на Business Awards 2016 за осигураване на стипендии за социално слаби ученици. Мотото на благородната инициатива е:  "Искам да остана да уча и да работя в България".

С участие в конкурс, чрез написване на есе, младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „IT анализ и бизнес стратегии" на обща стойност близо 10 000 лева. 

Организатор на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, с партньорството на Българската Търговско-промишлена Палата, Българо - румънската търговско промишлена палата, Сръбско-българската търговско промишлена камара, Българо-китайската търговско промишлена палата, Пловдивската Търговско-промишлена камара, Бизнес Клуб Лондон, Международната организация за сътрудничество в бизнеса и културата IEC и други. 

Журирането, което ще отреди победителите във VIP Business Awards 2016, е поверено на ресорните журналисти, отразяващи икономическите новини и на браншовите организации. Нотариус Станислав Филипов ще проследи етапите на гласуване и излъчването на победителите. 

Още новини ТУК

TNS.bg