TrafficNews.bg наскоро ви запозна със случая с появилите се клипове за насилие над животни в интернет. ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

На един от клиповете беше заснето беззащитно животно, а именно кон, който се строполи на столичната улица „Геме Димитров”, поради видимо недохранване. Над животното бе последвал побой от „стопаните” му, които са от ромски произход, за да се изправи и продължи пътя на впрегнатата каруца.

Ето и развръзката на случката - след много часове преговори с полицията, кончето бе предадено на група добри хора. Но бъдещето на Виктория /кончето/ не е сигурно, защото безотговорните му „стопани”, които са я притежавали досега, са заплашили със саморазправа. В социалната мрежа се появиха инициативи в подкрепа на животните и призиви към МВР за появата на Зоополиция. Инициаторите искат всички зложелатели и посегатели над животни, да бъдат спрени.

Те приканват любителите и защитници на животни, както и всички добри хора, да се включат в петицията за Зоополиция. Всеки, който желае да се подпише, може да го направи на този линк - http://www.peticiq.com/98455

Инициаторите апелират още, че за да им обърнат внимание институциите по случая, са „НЕОБХОДИМИ МНОГО ЖАЛБИ.”

Ето го и призивът:

„1. Изпратете възмущението си в писмен вид и свободен текст, в който включете израза „На основание чл 6 и чл 7 от ЗЗЖ и чл 325 от НК“, по факс, имейл или на място. (Образци на жалби: http://www.prb.bg/srp/bg/pages/Obrazci/)

Софийска районна прокуратура 
гр. София - 1164; 
бул. Драган Цанков N6 
02/ 866-58-77; 02/866-20-06 
Факс : 02/ 866-58-77 
еmail: rp_sofia@prb.bg

2. Подпишете тази петиция http://www.peticiq.com/98874 и задължително потвърдете подписа си в линка, който ще получите по имейл. /това е петиция за „Правосъдие за собствениците на кобилата при метрост. Г.М.Димитров”

Призивът завършва: „СПОДЕЛЕТЕ. За справедливост"

Цветелина Велкова