Групата БНР (Бандата На Ръба) за по-малко от две години нашумя и стана популярна далеч извън родния Русе. Рапърите Мариян, Момчил и Александър се подвизават на сцената с псевдонимите - Kapo Verde (Мариян), Mom4eto (Момчил) и Emporio Zorani (Александър). Освен провокативните песни в които засягат случващото се в България, те залагат и на доброто с което искат да дадат пример на другите млади артисти. Момчетата от русенското трио разказаха пред TrafficNews за тяхната инициатива “От сърце” с която безвъзмездно участват в благотвотворителни концерти.

 -  Чия беше идеята за инициативата ви „От сърце“ ?

- Идеята беше обща. И тримата преди доста време участвахме в два благотворителни концерта. Сега така решихме да отправим призив към колегите. Да го дадем като пример на новото поколение артисти. Всеки месец участваме безвъзмездно в такива събития. В крайна сметка за нас не е важно да си направим реклама, а да помогнем.

-  Всеки месец по един концерт ли правите или няма определена бройка?
 - По принцип сме се уговорили да правим на месец по един благотворителен концерт, защото графикът ни е доста натоварен. Но има и изключения - има месеци в които избираме по две каузи за които да пеем. Ние имаме добри сърца и не смятаме, че ще откажем ако имаме физическата възможност.

-  Има ли кауза, която винаги ще помните?

- Да. Когато направихме благотворителния ни концерт в Перник имаше едно момиченце, което рисуваше картини и ги продаваше в центъра, за да помогне на баща си. Това винаги ще го помним, докосна ни.

- Според мнозина имиджът ви по клиповете е далеч от този на изпълнители, които участват в благотворителни каузи без да искат хонорари. Това учуди ли първоначално феновете ви?

- Трябва да умееш да намираш красотата там, където я няма за простото око.

- Кой измисля текстовете на песните ви? В една от последните ви песни пеете за политика - тема, която е далеч от повечето млади хора.

- Всеки сам си измисля своята част от песента. Просто някой от нас дава идеята за темата и пишем. А за политиката… смятаме, че нали има едно такова прието малките трябва да не разбират от нищо, но просто… Може би ние наистина не разбираме от политика, но това което можем да кажем си го казваме.

- Очаквахте ли да постигнете успеха, който сега имате, когато стартирахте?

- Категорично не, ние сме много самокритични. Много набързо се случи всичко в началотo, когато стартирахме.

- Има ли някой от колегите ви в рап индустрията, който ви помогна?

- Не. Даже във всяка една наша песен може да се чуе как пеем против нея. Преди да направим колаборациите ни с Димчо или с другите с които сме правили в началото, беше излязла песента ни „Трапа ми“ , която имаше 1 милион гледания.

- Усещате ли завист от конкуренцията ?

- О, да определено, а не е нужна. Хора, които си гледал като нещо много по-голямо и сега как се отнасят с теб. Учудваме се, даже ни е тъжно понякога. Но примерно с МБТ сме в добри отношения. Те са ни приятели, ще има нови парчета и с тях

- Сами ли финансирате песните ви?

- Изкарваме достатъчно пари, за да си покрием видеоклиповете, студийните записи също. Никога никой не ни е финансирал. В началото е имало моменти в които наши приятели са ни давали назаем пари, но вече си ги плащаме сами.

- Какво да очакват феновете от БНР ?

- Утре излиза наш дует с чуждестранни артисти. А след две седмици очаквайте премиерата на дуета ни с български изпълнител. Ще загатнем само, че ще е много гранде. Понеже пет месеца бяхме в затишие и сега май месец ще издадем първия ни албум, който включва пет чисто нови трака. А също така през май месец ще излезе и продължение на „БГ Реалност“. Ще има втора такава, пак със същата тема ще бъде и чалга бийт.