Надявам се правителството да не предава националните интереси, така както лидерите на новата коалиция предадоха своите избиратели. Тази коалиция обезсмисли изборите. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в НС преди гласуването на кабинета на ротационен принцип между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция. Защото тя обезсмисли изборите, а те са основата на демокрацията”, посочи държавният глава.

Той припомни как „лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обикалял страната, за да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата и ако ги допуснат до властта, те ще я довършат”. „Днес Борисов им предложи цялата власт”, смята държавният глава. 

Според президента от ПП са били „окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите избиратели, че ГЕРБ са мафията и трябва да бъдат изтрити от политиката”. „Днес те споделят властта с ГЕРБ”, отчете Радев. 

Той насочи вниманието и върху „Демократична България”, които по думите му са повели избирателите на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. „Днес те просят от него одобрение и някакво спасение, за да си гарантират властта”, категоричен е президентът. 

Радев отчете, че всички те са спечелили, за сметка на измамения избирател и демокрацията. „Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство. Тя е и ценности. Гласуването днес ще покаже дали депутатите от тези партии са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи”, е мнението му.