Спасителната акция край връх Ботев, която търси двамата изгубени старозагорци, ще продължи и утре. В нея днес участваха над 40 спасители, служители на НП "Централен балкан" и доброволци от София, Пловдив, Карлово, Калофер, Пирдоп, Банско и Стара Загора. В акцията са включени и три спасителни кучета, съобщава karlovopress.com.

Разделени на три отряда, участниците в спасителната акция обходиха нови райони в местността Параджика, където за последно е бил осъществен контакт с бащата и сина. От Планинската спасителна служба казаха, че до момента са проверили всички постройки, в които изгубените двама туристи биха могли да намерят подслон, но засега няма резултат. Времето в планината е много лошо. Вятърът е 10 м/с, но заради силния вътър се усеща за минус 20 градуса. Снегонавяванията са над 1,5 метра. Преди час от планината слязоха 10 служители на дирекция НП "Централен Балкан". Димитър Мирчев каза, че са от вчера на терен и провят всичко възможно. Очакват следващи разпореждания.
 
Припомняме, че днес помощ беше предложена и от премиера Бойко Борисов. Той се е обадил на кмета на града, за да обсъдя включването на повече хора в издирвателните дейности.
 
 

С маратонки в преспите! Търсят изгубените баща и син под връх БотевПомощ е предложена и от премиера Бойко Борисов

Включват и кучета в издирването на баща и син под връх БотевДвамата последно са видени от управителя на хижа "Рай"