Все още няма следа от 41-годишния мъж и 17-годишния от Стара Загора, които се изгубиха под връх Ботев в Стара планина. В търсеното се включиха служители на Централен Балкан и доброволци, които обхождат труднодостъпен терен, до който не може да стигне високопроходима техника.

Помощ е предложена и от премиера Бойко Борисов. Той се е обадил на кмета на града, за да обсъдя вклчването на повече хора в издирвателните дейности. Тази сутрин стартира мащабна акция по издирването на изчезналите баща и син. Втори ден няма връзка с двамата туристи. Те са пренощували в заслона на връх Ботев във вторник и на следващия ден са тръгнали с други двама души да слизат към Паниците.

Стигнали са до местността Параджика. Там за последен път са засечени техните телефони, след това е изгубена връзка с тях. Другите двама души, които са вървяли с бащата и сина, ги изоставили, защото се движили бавно. Мъжете не били добре екипирани и ходели с маратонки в дебелия сняг. Два дни в планината времето е било изключително лошо със снежни виелици. Днес условията за издирване са по-добри.