Полицията и служители на Агенцията по закрила на детето извършват проверка на сигнал за насилие върху дете в детска градина „Приказно вълшебство“ в град Септември. Детето е на година и седем месеца и две седмици е посещавало яслената група на детското заведение.

Още преди няколко дни майката на момиченцето Моника Зашева споделила, че е взела детето си от градината с множество синини по тялото. Детето е било с много синини по тялото. Повдигайки въпроса към персонала на детското заведение каква е причината за синините. "Медицинската сестра ми каза: "Няма такова нещо, нито е ударена, нито е паднала, нито от друго дете е ударена". Е добре, тези синини как от само себе си ще се появят? След това се свързах с директорката и тя ми вика: "Ако мислите да ходите по съдилища, моят персонал ще каже, че вие сте си докарали детето в това състояние", разказва Зашева, цитирана от БНР.

Директорката на градината Йорданка Лютакова бе разпитана от проверяващите. Тя категорично отрича да е имало насилие върху детето. "Категорично не. Екипът ми е перфектен. Имам подкрепата на абсолютно всички родители, пък даже и в писмено изявление. Детенцето ходи на пръсти, пада постоянно", споделя директорът. Проверката продължава.