Стотици хора се събраха пред президенството в подкрепа на премиера Бойко Борисов и управляващата партия. 

"Поводът да сме тук не е добър. Тук сме хиляди българи, разделени от една линия.  Това е линията , начертана от Румен Радев и БСП. На 4 -тата година от управлението българите стоят от двете страни на улицата и се мразят. Това са плодовете на неговия труд. Ние щяхме да ви спрем, ако вчера Радев не нарече 1 милион българи-  мутри. Тези 1 милион души имат право на мнение , както и привържените на президента. 

Тези хора отсреща са подведени. Те са наши сънародници. Но ние няма позволим мафията да си върне държавата!" , заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

"Тук сме да защитим хората, за които работим. Всичко , което правим са за хората. Върнахме 40 000 деца в училищще, двойно увеличихме заплатите на учители, 660 хора с увреждания нямат нито едно забавено плащане. Всички, които имат нужда от домашен патронаж, над 40 000 души, получават храна по домовете. И сега някой твърди, че работим за мафията и сме мутри. Нячмаме причина да се срамуваме от всичко , което сме направили. Направихме така, че да минем през пандемията с най- малко жертви. Работим без почивен ден" каза социалният министър Деница Цачева. 

Пред множеството се изправи и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която бе категорична, че премиерът води държавата напред към Европа и никай няма да ни отклони от тази посока. "Не искаме синьочервената мъгла да се върне. Не желаем още едно правителство на Орешарски. Приятели , бъдете силни" заяви Караянчева и попита "Мутри ли сме", а отсрещна чу категорично "Не".

На площада пред президентството в момента има два протеста и огромен брой полицаи. И от двете страни говорещите призовават за спокойствие и предупреждават да няма прояви на агресия.