Поне с още 10 дни трябва да се увеличи онлайн обучението на учениците у нас. Това заяви директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов, като според него въведените първоначални мерки няма да са достатъчни за училищата. 

Според него 10-дневното ограничение ще даде своя резултат. Той увери, че всички медици правят това, което се налага.

„При тази трета вълна са изключително адекватни действията на здравните работници и на всички болници. Това, което се прави, от медицинска гледна точка е правилно. Не могат да се упрекнат медицинските работници, те вече почти всички са ваксинирани, работят без страх, много повече правят за лечението на своите пациенти. Самото лечение стана много по-адекватно”, коментира проф. Балтов пред Нова телевизия.

„За мен коронавирусната инфекция е катализатор на хроничните заболявания. Нацията ни имаше доста сериозни здравословни проблеми преди коронакризата”, коментира още директорът на най-големия спешен център у нас.

И той предупреди, че британският вариант е изключително агресивен и преболедувалите може да се заразят отново.

„Следващият месец доставките на РНК ваксините се вдигат тройно. Очакваме и втората векторна ваксина. Надявам се, че след 10 април ще имаме много по-сериозен обем от възможности и ваксини, които да ползваме”, каза директорът на „Пирогов”.