Няколко са вече подадените сигнали за бомби в училища у нас. Както съобщихме, едно от учебните заведения е 22 Средно училище „Георги С. Раковски“. Информацията за бомбената заплаха там е получена в 06.00 ч., когато, според униформените, в сградата все още не е имало ученици. Директорката на учебното заведение Елена Кърпачева обаче заяви пред Нова, че около 06.30 ч. са били евакуирани 30 ученици. Училището ще остане затворено за 24 часа, което няма да повлияе на учебния процес, поясни тя.

Полицейското присъствие в района е засилено. 

Подаден сигнал за бомба има и в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен, информира кметът Георги Спартански. 

Сигнали за поставени взривни устройства са постъпили и в 24 учебни заведения във Варна и във всички училища в Сливен.

И тази сутрин заплашителни имейли са пуснати до училищата. Това съобщи във Фейсбук Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

В съобщението пише:

"Цялата човешка раса ще бъде унищожена.
ще ви поставим на колене
във всички училища в софия има самоделни взривни устройства.
и скоро те ще взривят всички вас.
смърт за държавата и цялото общество
telegram: @flum23"

Припомняме, че в понеделник фалшиви сигнали за бомби в десетки училища в София, Варна и Бургас вдигнаха на крак службите у нас. Стотици ученици бяха евакуирани заради заплашителни имейли.