Изборният ден в една от секциите в Бургас не може да започне заради проблем с машина. Устройството не отчита една от флашките.

„Имаме затруднение при стартирането на машината. Изписва необичайно съобщение. Ще пробваме отново и ако не се получи ще получим съдействие от страна на фирмата-представител”, обясни председателят на 163-а секция в града.

В Бургас право на глас имат близо 363 000 души, секциите са 744, като 594 са с право на машинно гласуване, предаде Нова телевизия.

Над 4000 избиратели ще гласуват в четири секции в сливенското село Градец. Голяма част от населението са неграмотни, а  миналите избори отбелязаха рекордно ниска активност, която тук обясниха с машинния вот.

В същото време, полицията откри списъци с имена и задържа няколко души за купуване на гласове. Днес там също се очаква засилено полицейско присъствие.

Фалстарт на изборите в Градец – не могат да пуснат машината за гласуване. Председателят на секцията отказа коментар. Друг член от комисията обаче обясни, че след рестартирането на устройството, то все  пак е тръгнало, предаде БТВ. Това обаче е отнело около 10 мин.