По-малко от седмица измина след емблематичния първи образователен концерт "Детска усмивка", но положителният отзвук от него продължава да отеква сред обществеността в Пловдив. Събитието беше една от първите инициативи на новия президент на Ротари клуб "Пловдив" - Елена Кристиано, която бе един от главните организатори, заедно с БЧК-Пловдив.

Образователният концерт "Детска усмивка" бе част от инициативата "Да запазим децата на пътя". На него присъстваха 450 деца от десет детски градини в Пловдив. С игрите децата усвоиха допълнителни знания за правилата за пресичане на пътя, как да реагираме на сигнализацията на светофара, как да повишим вниманието си, когато се движим по тротоара и когато пресичаме пешеходната пътека. В подкрепа на европейската инициатива участие взе и музикалният педагог, пианист и композитор Росалин Наков, който създава песни, посветени на безопасността на децата на пътя.

С песни и танци над 450 деца в Пловдив се учиха как да се пазят на пътяПод тепетата се проведе първият образователен концерт "Детска усмивка"

„Основната цел е да бъдат създадени трайни умения у децата за отговорно поддържане и опазване здравето и живота при критични ситуации, формиране на положителна нагласа към обучението, осъзнаване на здравето като ценност и снишаване на агресивното поведение от страна на подрастващите. Всичко това може да бъде постигнато посредством положителните емоции, породени от музиката”, обясни президентът на Ротари клуб "Пловдив" Елена Кристиано.

В бекграунда си, собственикът на една от най-добре развиващите се козметични компании у нас Christian of Roma Group има редица успешно реализирани благотворителни каузи. И до ден днешен тя помага с финансови средства на сина на нейн служител, загубил битката с онкологична диагноза. Инициирала е и дарителски кадри за възрастни хора, както и хора в неравностойно положение. Тя беше обявена за "Бизнесдама на годината за 2018", а в началото на лятото получи и отличието „Най-добрият човек”.

Веднага след като през месец юли Елена Кристиано пое ръководните функции на Ротари клуб „Пловдив”, тя обяви своята ясна стратегия за развитието на клуба през следващата една година. А именно, да сложи акцент върху благотворителните каузи, които са в помощ на обществото. И не спира да вярва в своето мото „Да правим добро и да забравяме. Да правим лошо и да помним".