Утре от 18.00 часа в президентската институция ще се състои консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.

Вчера президентът коментира, че докладът на Националния контратерористичен център показва, че няма пряка заплаха за националната сигурност. „Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС”, уточни държавният глава.