Какво да правим със старите дрехи? Често този въпрос мъчи всеки, чийто гардероб вече е претъпкан. Някои избират да се справят с проблема, дарявайки ненужните вещи, други ги подаряват на познати, а трети просто ги изхвърлят, пише GlasNews.bg.

Това правят и неизвистни, които обаче решили да хвърлят старите си дрехи в коритото на река. На последиците от действието се натъква жена, която се разхождала край Велинград. Всякакви парцали, стари чанти и други вещи стоят захвърлени край водоема.

Снимки показват състоянието на района и валящите се дрехи, които с лекота може да попаднат в коритото на реката и да бъдат преместени от силата на течението  далеч надолу.

"Това само във Велинград може да се види", констатира Кристина Н. За съжаление проблемът с нерагламентираното изхвърляне на отпадъци споделят много населени места в страната.

Купчини със строителни отпадъци, битова смет, дрехи, авточасти и какво ли още не може да бъдат открити както в градове и села, така и дори сред природата.

Красиви гледки биват превръщани в сменища от недобросъвестни хора, които не отчитат разултатите от действията си. Във Велинград и преди е имало подобен пример, а тогава красива част от гората, която е леснодостъпна за местните се превърна в грозна гледка.