На специална служба в Ловчанската митрополия премиерът Бойко Борисов получи специален орден от ловчанския митрополит Гавриил. Повод за това отличие са заслугите по изграждането и довършването на катедрален храм "Св.св. Кирил и Методий". Решението на епархийския съвет Борисов да получи този орден е от 16 март, но заради пандемията събитието бе отложено за днес.

"Вие отстояхте срещу огромния натиск, не затворихте църквите по време на най-активната част на пандемията - нито за Цветница, нито за Великден. Никой не се отказа от църквите", каза в приветствието си към премиера митрополит Гавриил.

Борисов изрази благодарност към всички свещеници, че успяха да запазят духовността на народа въпреки всички предизвикателства, които светът и пандемията ни поднасят.

След литургията премиерът Борисов посети и близкото неделно училищена. При кратката си обиколка в центъра на Ловеч той бе посрещнат с ръкопляскания от граждани и негови симпатизанти.

Пред журналисти министър-председателят коментира 20-годишните си политически отношения с Цветан Цветанов. "Няма как 20 години Цветанов да е бил при мен и сега да коментирам нещо лошо за него. Ние сме като едно семейство с 20-годишен брак и сме се разделили, той си има ново семейство”, посочи той. Премиерът коментира и преминаването на част от членовете на ГЕРБ към новоучредената партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България": "Колкото вземе - толкова, пожелавам му успех", подчерта Борисов.