Кабели на всички оператори са поставяни на 20 сантиметра под земята, което изключително много затруднява ремонтите на основните булеварди в Пловдив. Това заяви в интервю за TrafficNews.bg кметът на Пловдив Иван Тотев. Кметът коментира и ремонтите, които се правят на чисто нови булеварди заради аварии на „ВиК”.
Припомняме, че тежка авария на „ВиК” затвори центъра на Пловдив и създаде хаос в движението на автомобили и градски автобуси преди няколко месеца. Оказа се, че се е спукал централен 50-годишен водопровод на булевард „Цар Борис Трети Обединител” пред Пловдивския университет. Изцяло преасфалтирания булевард от преди една година, беше разкопан на няколко места. Тогава никой община Пловдив не обясни защо водопровода не е бил подменен по време на ремонтните дейности миналата година. Пътният участък стоя дълго време покрит с павета, а сега след преасфалтирането, асфалтът е нагънат.
Кметът Тотев дава отговор на този въпрос и съобщава кога можем да очакваме готова пътната връзка Модър-Царевец. Повече – вижте във видеото.

TrafficNews.bg