Районна прокуратура-Асеновград внесе обвинителен акт по бързо производство спрямо 17-годишният  Атанас Георгиев за нанасяне на телесна повреда на учителя си, както и за и хулиганство.

В обвинителния акт  е записано, че  дава Георгиев на съд,  за това, че като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на Антон Велков, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение. Също така и за това, че е извършил непристойни действия - направил опит за нанасяне на удари на учителя си и друга учителка, извършено в сградата на ПССГ-гр. Садово, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Припомняме, че инцидентът станал около  на 20 септември около 11.30 часа. Трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час, под претекст, че не знаят какъв час имат. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката.

През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски, който се движел в посока стаята на зам.-директорката.

Наложило се да се извика Спешна помощ за 40-годишния учител.

В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда.

Делото срещу него ще бъде  насрочено днес от 15 часа в Районен съд - Асеновград.