Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на К.Х за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщават от пресцентъра на ведомството. По информация на Нова телевизия става въпрос за собственика на „Изамет“ Кристиян Христов, като той е записвал разговори на Петьо Петров, известен с прякора Еврото.

За периода от 25 май 2018 г. до 30 май 2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

В хода на разследването е установено, че Христов е записвал срещи на обвиняемият П.П. с различни български граждани и магистрати.

Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Еврото е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на Петров.

Припомняме, че Кристиян Христов беше задържан на 31 май от служители на ГДБОП. Той трябваше да даде пресконференция в Националния пресклуб на агенцията на тема: „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система”.