Потресаващи клипове за насилие над животни се появиха в интернет. На клиповете се вижда как над безпомощни коне се оказва насилие. В едно от видеата, ранен кон от катастрофа с кола, бива бит от „стопанина” си, който е от ромски произход, за да стане и да продължи пътя си. На въпроса на репортера: „Смятате ли, че това е хуманно отношение към животните?”, каруцарят нагло отговаря: „Да, смятам!”.

На другия клип се виждат снимки от София на подобна случка от бул. „Геме Димитров”. Случаят - недохранен кон, паднал на пътя, чийто собственик го налага с ритници, за да се изправи, а след това следва побои над безпомощното животно.

Друг клип показва вързан за кола кон, като колата го дърпа на една страна, а конят се опитва да се измъкне на другата, целта на клипа най-вероятно е била за забавление на „стопаните” му.

Припомняме ви, че преди време TrafficNews.bg писа, че десетки коне в квартал „Столипиново” в Пловдив губят живота си, поради недохранване, прочетете повече ТУК.

В социалната мрежа се разпространи петиция към МВР за създаване на „Зоополиция”. Всеки, който иска да се подпише, може да го направи на този линк: http://www.peticiq.com/98455

TrafficNews.bg