Снимки как полицаи товарят багажа на бившата съпруга на обявения за издирване Петьо Петров разпалиха фейсбук. Оказа се, че жената, която е бременна, е с охрана от МВР, назначена от прокурор, става ясно от отговор на вътрешното ведомство, даден за "24 часа".

Случаят е от преди два дни в столичен търговски център за мебели. Първоначално полицаите отказали да й помогнат. Тъй като дълго никой не се притекъл на помощ и заради това, че паркингът е опасен, накрая униформените натоварили мебелите.

Павлова и обявения за издирване бивш следовател се разведоха миналата година. Преди месец тя даде интервю, че редица магистрати ходили при него за услуги, пари и кариерно израстване. Тогава последва и акция по задържането му, но Петров избяга заедно с детето им. Обявен е за издирване и обвинен за принуда и заплахи.

Ето и целият отговор на МВР:

С постановление на Софийски районна прокуратура Но 26636/30.05.23г до директора на СДВР се възлага денонощна лична физическа охрана от органи на СДВР. На 18.06.охраняваното лице отива на пазар в мебелен магазин. След това тя среща трудности при натоварването им. Първоначално служителите на МВР отказват, но тъй като дълго време никой не се отзовал да помогне на жената, а подземния гараж е определен като високорисково място, с цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките сам единствено с цел по-бързото им оттегляне.