Дребни детайли трябва да бъдат изчистени, за да се стартира най-мащабният пътен ремонт в Пловдив за 2019 година, обясни пред TrafficNews зам.-кметът Димитър Кацарски. Всички процедури по поръчките са завършени, като остава да бъде официално възложена поръчката на фирмата изпълнител – „Драгиев и Ко”.

Стойността на ремонта е  близо 7,5 млн. лева, като той включва реконструкция на бул. „Христо Ботев” от Централна гара до Коматевско шосе, вторият булевард до кръстовището с бул. „Никола Вапцаров”, както и бул. „Копривщица” до Пещерско шосе.

Очаква се ремонтът да протече по-бавно, тъй като идеята на градските власти е да не се затваря изцяло движението. Първо ще се започне с подмяна на магистралните водопроводи. По предварителен график ремонтът ще започне от Коматевско шосе от страната на район „Южен”, а след това ще отиде към бул. „Христо Ботев” и „Копривщица”.

След като се сменят водопроводите ще започне ремонт на пътните и пешеходните зони. В поръчката е записано, че трябва да се подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, подобряване безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.

В същото време се очаква и зелена светлина от НИНКН за проекта на Гаровия площад по „Региони в растеж”. Той включва всички пешеходни зони по бул. „Христо Ботев” от ул. „Любен Каравелов” до „Цанко Дюстабанов”. Там ще работи консорциума между Пиринстрой и Пересек. Очаква се двете поръчки да бъдат изпълнявани паралелно.  Сумата по този лот от европейската програма е около 1,3 млн. лева.

Повече за проекта в линка:

Обновяват целия район около Централна гара, над 1,3 млн. ще струва гаровият площад СНИМКИФирмата изпълнител ДЗЗД „Пиринстрой – Парсек” чака зелена светлина от НИНКН