48-годишна пловдивчанка реши да седне почерпена зад волана, но късметът не успя да я споходи. Във вчерашния ден, около 20:30 часа тя била спряна за проверка от автопатрул на 4 РПУ и екип на сектор "Пътна полиция"на булевард "Княгина Мария Луиза".

След направен тест за алкохол, жената, която управлявала шкода октавия, заковала дрегера на 1,38 промила.

Нарушителката е задържана до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Служителите на РУ Хисар, пък са спрели за проверка водач на лек автомобил „Ауди“ в село Калояново. Зад волана на возилото бил 49-годишен мъж, а тестът с дрегер отчел 1,08 промила алкохол в издишания от него въздух.

Допълнителна справка установила, че мъжът е осъждан. Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране на случая продължава.  

Междувременно, TrafficNews припомня, че в момента тече масирана полицейска акция по линия на скоростта, както и за употреба на забранени вещества и алкохол от страна на шофьорите. От прокуратурата се похвалиха за рекорден брой образувани бързи производства, а акцията на пътя продължава.

Пловдивската полиция с удар по джигитите! 220 шофьори отиват на съдБлагодарение на засиления пътен контрол в Пловдив и региона броят на тежките катастрофи е намалял осезателно