Таксиметрови шофьори от всички фирми в Пловдив ще подкрепят протеста в защита на доктор Иван Димитров в 17.30 часа днес пред сградата на Прокуратурата. Шофьорите ще се съберат в 16.30 часа на Рогошко шосе, в сервиза на Перфект такси, и от там заедно ще тръгнат към площад Съединение, научи TrafficNews.bg

Жълтите коли ще минат по най-прекия път - през Панаира, а от ще продължат към мястото на протеста.

Както TrafficNews.bg вече съобщи, тази сутрин пред Второ районно в подкрепа на задържания лекар се събраха няколко таксиметрови шофьори заедно с председателя на Националната асоциация за защита на превозвачите в Пловдив Георги Ряпов.

"Не всички колеги могат да дойдат, защото работят. Но всички заставаме твърдо зад д-р Димитров", коментираха те.

Припомняме, че вчера над 3000 души излязоха на протест и подкрепиха д-р Иван Димитров Окръжна прокуратура повдигна срещу него обвинение за предумишлено убийство, което отпуши гнева на пловдивчани. Първият спонтанен протест в неделя сутрин събра около 300 души – предимно приятели, съседи и колеги на лекаря. 

Вчера, обаче пред сградата на Второ районно управление в града се събраха пет пъти повече хора. Протестиращите скандираха „Свобода за доктора” и поискаха да разговарят с районния прокурор, той обаче не се появи. След кратък престой пред полицейското управление множеството се отправи към сградата на Прокуратурата на площад „Съединение”, където протестът продължи. Включиха се и таксиметрови шофьори. Известни пловдивчани също взеха участие и изразиха недоволството си срещу задържането на медика.

В същото време стана ясно, че задържаният под стража медик има здравословни проблеми. До момента бил опериран два пъти от дискова херния, съобщава "Телеграф". Този месец му предстоял контролен преглед и евентуално нова, трета операция. Пиел успокоителни и други хапчета заради болестта си, които близките му се наложило да носят в ареста.