Пловдивската адвокатка Лидия Димитрова е била сред пътниците, които се барикадираха в самолет на летище Варна, който е трябвало да кацне в София. Авиокомпанията изпълнявала полет от Абу Даби до българската столица, но заради 3-часово закъснение не успяла да кацне на предварително посоченото място.

„Ние просто отказахме да напуснем самолета, тъй като се намирахме на летище Варна, а не в София. Причината е, че е имало планов ремонт в София, за което са били предупредени всички авиокомпании, което значи, че още при излитането те са знаели къде ще кацнем. Освен това бяхме заблудени и ни съобщиха 15 минути преди кацане къде всъщност сме”, каза Димитрова пред Нова телевизия.

В самолета са пътували над 200 души, като 20 от тях остават вътре и след кацането.

Министърът на транспорта нареди проверка за самолета, кацнал във ВарнаАвиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София

„След като се появиха гранични полицаи и ни заплашиха, че ще ни арестуват слязоха още 10 души. Сред останалите имаше и две деца, от авиокомпанията ни отказаха дори вода. Моята кола беше в София, а на други пасажери близки ги чакаха също там.  Попитахме защо не са кацнали в Пловдив, а те ни отговориха, че там летището също е било затворено. Абсурдно е да пътуваме 5-часов полет, а след това още 6-7 часа с автобус до София”, заяви още тя.

Вече са заведени спорове за моралните щети за закъснелия полет, а Димитрова казва, че ще си търси правата докрай.

От авиокомпанията заявяват, че не е можело да се осъществи полет от Варна до София заради метрологичните условия, затова е осигурен и транспорт с автобуси.