Пловдивчанин се възмути от направата на паркинг на бул. „Копривщица” в район „Западен”. Мъжът сигнализира до нашата редакция, че от районната администрация унищожават зелени площи и режат дървета за новото съоръжение. По думите му никой не е питал администрацията.

„ Никой не е идвал за да пита под някаква форма дали жителите на блока, към който "уж" се прави този "платен" паркинг са съгласни с това.За да бъде направен този паркинг са били унищожени един орех и една черница, за да направят път на машините които в момента унищожават зелената площ”, пише мъжът.

Наш репортер се свърза с кмета на района Димитър Колев. Той обясни, че самите хора, живеещи в близките блокове са поискали направата на паркинга. Против проекта бил само един гражданин, който бил на тръни с останалите си съседи. Колев отхвърли твърденията, че са се рязали дървета.

„По молба на живеещите там окастрихме няколко дървета, които са затревили площ до блока”, каза кметът на „Западен”. Той допълни, че паркингът ще бъде за 20 коли, а при интерес част от местата могат да бъдат отдавани под наем по новата наредба.