Над 70 нови работни места се разкриват в кризата с отварянето на най-големия T MARKET в страната. Той беше открит днес, 9 април 2020 г., в Пловдив. Веригата с най-голямо присъствие в града - T MARKET, днес откри там своя 13-и магазин. Той се намира на бул. „Шипка” 6 и е готов да поеме голяма част от завишеното търсене на стоки в страната, появило се поради извънредната ситуация у нас.

Магазинът беше открит от Петър Павлов, изпълнителен директор  на „Максима България“, и Илия Белев, оперативен директор и член на борда на директорите на “Максима България”. Двамата прерязаха лентата само в присъствието на новите си служители, поради извънредната ситуация в страната и мерките, взети за ограничаване разпространението на COVID-19.

“Извънредните мерки, наложени в страната, и скоростта, с която всичко се променя, носят изключително важен за компанията ни опит. Учим всеки ден нещо ново и приемаме това предизвикателство, но не откъм негативната му страна, а по-скоро като ускорен курс по справяне с кризи. Защото в такава екстремна обстановка се научава много повече за реалността, в която живеем, отколкото при нормални условия. Смятам, че подходът към ситуацията в момента е изключително важен, нужно е настройката на хората да не е фаталистична и паникьорска, а всички трябва да запазят спокойствие и да извличат максимум поуки от ситуацията. Това, че растем по план точно сега и точно в Пловдив, е прекрасно. Защото това е любим наш град и фактът, че имаме най-голямо присъствие тук, ни радва много. Щастливи сме, че в този труден за всички момент можем да сме максимално полезни на хората” С тези думи Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”, откри магазина.

Петър Павлов увери служителите от новия екип, че са взети всички мерки за тяхната безопасност, а магазинът ще бъде дезинфекциран минимум четири пъти на ден, което е обичайна практика във всички обекти на веригата. Магазините T MARKET първи сред всички супермаркети в страната поставиха защитни щитове на всяка каса, а прозрачните шлемове, маските и редовната дезинфекция са свидетелство за постоянната грижа за здравето на служителите и клиентите на веригата.

“Искам да аплодирам на нашите герои, благодарение на които клиентите ни имат достъп до всичко необходимо в тази криза. Приветствам новите ни служители и им напомням, че в момента те са ключови за обществото ни фигури. Отговорността им е голяма, но удовлетвореността от това да си толкова важен за оцеляването на хората е нещо, с което всички ние ще се гордеем с години напред, след като излезем от тази криза”, заяви на откриването на новия T MARKET Илия Белев, оперативен директор и член на борда на директорите на “Максима България”.

Най-големият T MARKET в България е от ново поколение супермаркети. Той ще предлага ежедневни специални оферти и атрактивно ниски цени на голямо разнообразие от качествени стоки.

T MARKET е веригата, която насърчава най-много българските производители като им осигурява почти 80% присъствие в мрежата си в цялата страна.

От веригата уверяват, че в момента правят всичко възможно, за да може клиентите им да разполагат с необходимото в дните на извънредното положение, а също се стараят мерките за безопасност да се спазват максимално, но без това да нарушава комфорта на хората при пазаруване.

С изключителна загриженост управата на веригата апелира към отговорно поведение при пазаруване и съобразяване с наложените мерки за сигурност от всички.

T MARKET присъства на българския пазар от 2005 г., като за 15 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места. Към момента за компанията работят над 2000 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България.

Веригата супермаркети е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.